Vechtstraat 67
9725 CT Groningen
groningen@hoorstudiorenses.nl
050 - 525 75 93

Hoortoestellen

Hoortoestellen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Grofweg kunnen we een indeling maken in de volgende soorten:

Hoortoestel achter het oor (AHO)

AHO-toestellen zijn de meest populair hoortoestellen. Het apparaat wordt achter het oor gedragen en is met een stukje slang verbonden aan het oorstukje. Het oorstukje wordt vervolgens in het oor geplaatst. Deze toestellen bieden de oplossing voor verschillende soorten gehoorverlies.

Hoortoestel middels luidspreker in het oor (LIHO)

LIHO-toestellen worden ook achter het oor gedragen. Het verschil met een AHO-toestel is dat de luidspreker in de gehoorgang op zijn plaats wordt gehouden door een soort 'parapluutje' of een klein oorstukje dat op maat gemaakt is. De luidspreker in het oor is verbonden met een dun, bijna onzichtbaar, draadje aan het hoortoestel.

Hoortoestel in het oor (IHO)

Dit zijn hoortoestellen die in het oor gedragen worden. Er wordt een afdruk van uw oor gemaakt, zodat het hoortoestel in een op maat gemaakt schaaltje wordt ingebouwd. Deze toestellen zijn geschikt voor mensen met een licht tot matig gehoorverlies.

Completely in the canal hoortoestel (CIC)

CIC-toestellen zijn hoortoestellen die in de gehoorgang zitten, zodat ze bijna onzichtbaar zijn. Met een klein plastic draadje kunt u het hoortoestel uit uw oor halen. Deze toestellen zijn geschikt voor mensen met een licht tot matig gehoorverlies en met een voldoende ruime gehoorgang.

Informatie aanvragen


 

Erkend Audicien Widex Phonak Oticon