Vechtstraat 67
9725 CT Groningen
groningen@hoorstudiorenses.nl
050 - 525 75 93

Het gehoor

Hoe waardevol een goed gehoor is weten mensen vaak pas als de kwaliteit van het gehoor afneemt.

Geluid is een ontzettend belangrijk in het dagelijks functioneren. Zo brengt geluid ons in contact met mensen en kan geluid ons waarschuwen. Maar denk ook eens aan het effect van muziek of de toon waarop iemand iets zegt. Geluid zegt iets over iemands gemoedstoestand, maar kan ook uw eigen gemoedstoestand beïnvloeden. Geluid is belangrijk voor de oriëntatie, wetend waar iets of iemand zich bevindt. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Negatieve gevolgen van een slecht gehoor

Een slecht gehoor beïnvloedt het leven dan ook op een zeer negatieve manier. Het maakt mensen onzeker en kan hen isoleren. Slechthorenden vermijden gesprekken bijvoorbeeld liever uit schaamte, wat ergens ook begrijpelijk is. Een slecht gehoor is tevens onveilig en zeer vermoeiend. Slechthorenden moeten continu op hun hoede zijn en zich extra concentreren.

Wacht niet te lang, maar kom vrijblijvend langs

Ondanks deze vervelende gevolgen wachten slechthorenden gemiddeld zeven tot vijftien jaar voordat ze hulp inschakelen. Ontzettend zonde. Helemaal omdat u zo kunt binnenlopen bij Hoorstudio Renses voor een vrijblijvend adviesgesprek. Maakt u liever van te voren een afspraak? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Wij helpen u graag in onze hoorstudio in Groningen!

Informatie aanvragen


 

Erkend Audicien Widex Phonak Oticon