Vechtstraat 67
9725 CT Groningen
groningen@hoorstudiorenses.nl
050 - 525 75 93

Service hoortoestel

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van uw hoortoestel, is het van belang om dit hulpmiddel met zorg te behandelen en te onderhouden. Omdat ook wij hiervan de noodzaak inzien, komen wij u graag tegemoet en verlenen we service op de hoortoestellen die bij ons gekocht zijn.
 

Onder onze service vallen de volgende onderdelen:

- Controle van het hoortoestel
- Reiniging van het toestel en onderdelen
- Kleine reparaties
- Gehoormetingen

We adviseren om één keer per jaar langs te komen voor onderhoud!

De dikke slang aan uw oorstukje dat op maat gemaakt is, adviseren we elke 3 maanden te vervangen omdat dit hard wordt door het gebruik. Dit beïnvloedt de geluidskwaliteit van het horen.


 

Tips voor een lange levensduur van uw hoortoestel

Water
Hoortoestellen kunnen tegen een stootje, maar zijn niet bestand tegen water. Hoortoestellen mogen dus nooit worden gedragen in de douche, bad of als u aan het zwemmen bent.

Is uw hoortoestel nat geworden? Open de batterijlade en verwijder de batterij. Droog de buitenkant af met een droge doek en laat het hoortoestel drogen. Als uw hoortoestel nat is geworden en niet herstelt na een paar uur neem dan contact op met uw audicien.

Voorkom vocht
Transpiratie en condensatie kunnen problemen veroorzaken. Om dit tegen te gaan zijn er verschillende droogsystemen te verkrijgen. Een kleine investering in een droogsysteem in combinatie met regelmatig onderhoud kunnen de leeftijd van uw hoortoestel met enkele jaren verlengen.

Batterijen
Bewaar de batterijen op een droge plaats en probeer er een gewoonte van te maken om de batterijlade te openen wanneer u uw hoortoestel niet gebruikt.

Moet u het volume van uw hoortoestel steeds hoger zetten, wordt het geluid slechter of doet uw hoortoestel helemaal niets meer? Mogelijk is uw gehoor verslechterd en is het nodig om dit opnieuw te laten testen. Ook kan het voorkomen dat het hoortoestel wat verstopt is geraakt. De meeste hoortoestellen maken gebruik van filters die vervangen dienen te worden.

Eerste hulp voor hoortoestellen
Als uw hoortoestel niet naar behoren werkt is het verstandig eerst de batterij te vervangen. Helpt dit niet? Verwijder dan eventueel het opgehoopte oorsmeer in uw oorstukje. Als dit ook niet helpt, neem dan contact op met hoorstudio Renses.

Informatie aanvragen


 

Erkend Audicien Widex Phonak Oticon